Sjusjøen Skimarathon 42,2 km seedingsrenn i klassisk

Løypa i 2020 er ny og er som skissert på løypekartet til høyre/videre under. Ut fra stadion er det lett stigning før løypa går lett nedover til Moste. Her tar den til høyre og går i variert stigning frem til matstasjonen som er rett før Ljøsheim. Etter matstasjonen er det litt stigning opp til Ljøsheimkrysset ta til venstre der løypa går i lett kuppert terreng nedover til «løypeskille» 21/42 Km. Derfra er det småkuppert oppover og frem til Birkebeinerløypa. Denne løypa følges bratt opp og  over midtfjellet og ned til krysset ved Midtfjellkoia. Her svinger løypa til høyre «Gjesbusåsrunden» der det er en bratt stigning opp til Gjestbusåsen. Etter nedkjøringen fra Gjestbusåsen er det matstasjon ved «kuåskrysset». Etterpå er det et lengre stakeparti forbi mellomtidsstasjonen ved Kroksjøen, videre ned til Birkebeinerløypa over fjellelva og ned til Sjusjøvannet. Fra Sjusjøvannet er det lett stigning og stakepartier fremt il Matstasjonen på Rømåsen. Deretter  fortsetter løypa oppover til det høyeste punktet på Mostefjell Mostefjell. Derfra er det en bratt utforkjøring før det går jevnt nedover langs «Mostevegen»og til løypas siste drikkestasjon Moste. Løypa avsluttes i kuppert terreng langs samme løype som i utgangen og frem til mål på stadion i Natrudstilen. Der du blir tatt imot og servert varm suppe og godt drikke. 

Sjusjøen Skimarathon 42,2 km fristil

Det er og klasser for 42,2 kilometeren i fristil. Den følger samme trase som klassiskrennet. Det tilrettelegges for fristil spor mellom de 2 klassisk sporene rundt hele løypa og frilstilerne starter etter klassikerne.

Sjusjøen Skimarathon 21,1 km klassisk

I starten følger den helmarathonløypa frem til Ljøsheim og tilbake mot Snørvillen. Der skiller løypene seg og du følger så traseen ned Mostvegen og drikkestasjonen Moste før det er kuppert terreng frem til målgang. 

Sjusjøen Skimarathon 21,1 km fristil

Fristiltraseen går i midten av løypa. I starten følger den helmarathonløypa frem til Ljøsheim og tilbake mot Snørvillen. Der skiller løypene seg og du følger så traseen ned Mostvegen og drikkestasjonen Moste før det er kuppert terreng frem til målgang.