Sjusjøen Skimarathon 42,2 km seedingsrenn i klassisk

Løypa i 2020 er ny og er som skissert på løypekartet til høyre. Ut fra stadion er det lett stigning før løypa går lett nedover til Moste. Her tar den til høyre og går i lett stigning frem til matstasjonen på Ljøsheim. Herfra går det i lett kuppert terreng frem til Birkebeinerløypa. Denne løypa følges bratt opp og  over midtfjellet og ned til krysset ved Midtfjellkoia. Her følger løypa «Gjesbusåsrunden» med en stigning over Gjestbusåsen. Etter nedstigningen fra Gjestbusåsen er det lett stakeparti frem til løypa passerer Sjusjøvannet. Løypas andre matstasjon finner du ved passering Kroksjødemningen etter halvgått løp. Fra Sjusjøvannet stiger løypa lett frem til matstasjonen på Rømåsen før den fortsetter oppover til løypas høyeste punkt Mostefjell. Derfra er det en bratt utforkjøring før det går jevnt nedover langs «mostevegen»og til løypas siste drikkestasjon Moste. Løypa avsluttes i kuppert terreng frem til mål på stadion i Natrudstilen der du blir tatt imot og servert varm suppe og godt drikke. 

Sjusjøen Skimarathon 42,2 km fristil

Det er og klasser for 42,2 kilometeren i fristil. Den følger samme trase som klassiskrennet, . Det tilrettelegges for fristil spor mellom de 2 klassisk sporene rundt hele løypa og frilstilerne starter etter klassikerne.

Sjusjøen Skimarathon 21,1 km klassisk

I starten følger den helmarathonløypa frem til Ljøsheim og tilbake mot Snørvillen. Der skiller løypene seg og du følger så traseen ned Mostvegen og drikkestasjonen Moste før det er kuppert terreng frem til målgang. 

Sjusjøen Skimarathon 21,1 km fristil

Fristiltraseen går i midten av løypa. I starten følger den helmarathonløypa frem til Ljøsheim og tilbake mot Snørvillen. Der skiller løypene seg og du følger så traseen ned Mostvegen og drikkestasjonen Moste før det er kuppert terreng frem til målgang.