Over 270 på startstreken i Søre Ål runden 2019

Selv om værguden også i år ikke helt var på vår side med både snø, regn og tåke underveis var det over 270 som stilte på startstreken i årets renn med mange gode prestasjoner som fremgår i resultatlista. Blant klassikerne i herreklassens 40 km var det Kjetil Andre Bjerkreim fra Nesbyen som hadde raskest tid foran Kjetil Tyrom Team Parketpartner/Follebu il og Oddvin Offigstad fra ØTI. I dameklassen var det Inger Hegstad Krûger som var raskest, mens fristilklassene ble vunnet av Ulrik Måbø og Maren Wangensten

Største deltagerklubb var roklubben Berliner Roder- Club fra Tyskland. Gøy att de tok årets renn som en utfordring med mange løper både på 16 og 40 kilometeren. Sporty!  

Tusen takk til deltagere, publikum og dugnadshjelperne fra arrangørklubben.

Velkommen tilbake i 2020 – samme helg samme sted!!  

Søre Ål runden 2018 er historie

Årets renn ble nok et av de hardeste rennene på flere år for de av de 284 påmeldte som startet. Med løse løyper, snøvær og vind ble det en hard runde for de fleste og resultatlisten for årets Søre Ål runden 2018 viser en vinnertid på 40 klassisk på 2.19.56. Dette forteller det meste om dagens forhold. Vinneren var Øyer/Tretten løperen Oddvin Offigstad foran Stian Jølstad og Espen Harald Bjerke. For damene var det evigunge Hege Skari som igjen dro inn en seier i løpet på 2.47.16, foran Martine Korslund og Anne Storslett.

I årets NYHET 40 km fristil fosset Søre Ål ILs egen Vemund Ravnborg Gurigard gjennom løypa som førstemann. Stine Olsen Kirkevik var raskeste dame på denne distansen. Føret for skøyterne var spesielt utfordrende i år med mye løs snø i løypene så det er imponerende av Gurigard å få dagens beste tid med 2.14.39 under de rådende forhold..

Den nye  traseen fikk mye lovord. Med flere stakepartier og en hard knekker på slutten får man både testet stake og motbakkeferdighetene. Sjøl om mange kom sjanglende over mål kom humøret raskt tilbake etter en kopp med fersk suppe  fra Lucky mat Natrudstilen.

Arrangøren vil nå ta en evaluering av årets renn og håper å kunne ønske deg velkommen tilbake til Sjusjøen og Natrudstilen i 2019

Søre Ål runden 2017 er historie

Da er Søre Ål runden 2017 gjennomført med herlig føre og mange fornøyde deltagere. Pga. lite snø ble årets trasee forkortet og gikk 2 runder på 20 kilometer. Seieren i årets løp gikk til  Vetle Christiansen, Åsen il og Anne Hørsand, Ilseng il .

Her finner du resultatene fra årets renn. 

Etter mange år med nærmere 500 deltagere med toppåret 2013 med 920 på startstreken var årets deltagelsen på 186 løpere en skuffelse for arrangøren Søre Ål il. Det vil nå bli en evaluering om videreføring av rennet etter årets 30 års jubileumsrenn. Vi håper på å kunne arrangere rennet også i fremtiden, men noen endringer må til.

Forhåpentligvis kan vi ønske dere velkommen tilbake til oss og i 2018.